Création de bijoux identitaires - Corse et Méditerranée
Boutique Collections
 
 
 
                 Accueil
 
                    English
 
                    Deutsch
 
                    Nederlands
 
                 Boutique Collections
 
                 Créations
 
                 Stylet lame damas
 
                 Atelier
 
                 Bijouterie Orsini
 
                 Matériaux
 
                    Diorite orbiculaire
 
                    Oeil de Ste Lucie
 
                    Vert d'Orezza
 
                 Revue de presse
 
                 Plan d'accès
 
                 Liens
 
                 Contact
Waarom en hoe ik afkomstig uit olmo in de Corse, Juwelier geworden ben.
 
Waarom en hoe ik , J. Fernand Orsini , afkomstig uit olmo in de Castagniccia, Corse, Juwelier geworden ben.
 
Jacques Lacroix, designer en avant-gardistische juwelenontwerper, verlaat brussel en vestigt zich in Moustiers Sainte-Marie. In 1967 ontmoet ik door een toevallige samenloop van omstandigheden zijn oudste dochter tijdens het pinksterfeest in het dorp Riez la Romaine, waar ik een groot deel van mijn jeugd heb doorgebracht.
Cathérine draagt om haar pols een speciale gouden armband waarvan het gesoldeerde sluitingsmechanismeme verrast en intrigeert (ik heb dan net mijn C.A.P. van edelsmid behaald). Ik was toen 17 jaar.
Aangenaam verrast door de interesse die ik betoon voor haar juweel, zegt ze : "Als je wilt, stel ik je voor aan mijn vader!".
Mijn eerste bezoek aan zijn atelier verloopt buitengewoon! De intimiteit die er heerst, al die nieuwe geuren, die werkneemster gebogen over haar werktafel met haar lederen schort op haar knieën, en die grote gebaarde man met zijn grote handen en zijn indringende ogen, dat alles maakt een diepe indruk op mij...
 
 
Deze man die juwelen ontwerpt als sculpturen, dat is Jacques Lacroix. Hij ontvangt me als een vriend en we hebben nauwelijks kennisgemaakt als hij me vraagt wat ik doe en waarom ik daar ben. Mijn antwoorden moeten hem overtuigd hebben, want hij reikt me een hamer aan en een blad zilver. hijzelf geeft als voorbeeld enkele gerichte en ritmische slagen, en dan vraagt hij me om verder te doen. ik ben de armband van Cathérine aan het maken op een authentiek stuk spoorweg vastgezet tussen de klemmen van een grote bankschroef!
Dat inspireert me 40 jaar later tot één van mijn juwelen " Extreme zuiden, extreme warmte".
Mijn persoonlijke creaties zijn bestemd voor al wie van Corsica houden en er graag een afspiegeling van dragen. Het metaal, de stenen, het koraal zijn zoveel elementen die we samenbrengen om "Kalliste" zijn waarde te geven.
 
Het eiland van schoonheid verdient uw aandzcht en wij, Syvie, Silvain en ik trachten met de creaties uit ons atelier in Folelli ertoe bij te dragen dat u Corsica beter zou leren kennen, want boven de hemel, de zee en bergen bestaat er een diep innerlijk Corsica ... het onze.